Mastodon
@Seattle Kraken

DK Kempny Michal 18 04 2014 I



Zákrok hráče Michala Kempného na protihráče Jaroslava Balaštíka z utkání PSG Zlín – Kometa Brno, který byl předsedou disciplinární komise ELH řešen na základě podnětu klubu PSG Zlín, přičemž v utkání byl hráč potrestán menším trestem za hrubost.
Při svém rozhodování předseda Disciplinární komise ELH shledal, že Kempný v projednávané situaci jevil snahu odtlačit protihráče z prostoru před brankovištěm Komety Brno. Poté, co protihráč upadl v důsledku prvního zákroku hráče Kempného na ledovou plochu, užil Kempný nedovoleného zákroku, a to konkrétně úderu rukavicí do oblasti hlavy a krku ležícího protihráče. Vzhledem k tomu, že Kempný dále ve svém jednání proti Pravidlům ledního hokeje nepokračoval, ačkoliv k tomu měl příležitost před tím, než jeho jednání zamezili čároví rozhodčí, neshledal předseda Disciplinární komise ELH v jednání hráče úmysl způsobit protihráči zranění a usoudil, že menší trest, uložený v utkání rozhodčími, považuje v dané situaci za dostatečný.
Z uvedených důvodů předseda Disciplinární komise ELH rozhodl, že se hráč Kempný nedopustil přestupku ve smyslu Disciplinárního řádu ELH a že tudíž hráče nebude trestat zastavením činnosti. (zdroj videa: BPA Sport Marketing)

4 Comments

Write A Comment