Mastodon
@Buffalo Sabres

Rok Atmazsak Başımıza Neler Gelebilir?



1907 yılında oynanmış Alexander Alekhine – K. Isakov oyununu sizlerle paylaşmak istedim , iyi seyirler.
https://www.instagram.com/emrehasgulec/

37 Comments

  1. teşekkürler abi çok faydalı bir içerik olmuş fakat bir sorum olucak rok nasıl atılıyor

  2. 13:45'te at e4 var. Direk vezir düşüyor. Piyonla rahatsız ettiğinde asıl amacı veziri atın isteyeceği bir yere çekmek istiyor diye düşündüm direk.

  3. Merhabalar, yeni keşfettim kanalınızı. Anlatımınızı o kadar beğendim ki satrançla aram olmamasına rağmen izlemekten çok keyif alıyorum. Daha büyük kitlelere ulaşmanız dileğiyle.

  4. Vxg3'e Axf5'e vezir düşüyor basitçe kaleyi yemişsin.

    edit; ama kaleyi yiyen atın kontrol ettiği kareler gereği, mat ağına katkısını görünce onu neden göstermediğini anladım.

  5. ya varya bütün videolarınızı hayranlıkla izledim. çok güzel taktikler veriyorsunuz ama benim bir sıkıntım var. satranca yeni başladım ve oynarken hamleler aklıma gelmiyor. "bu atı buraya niye çekeyim ki" tarzında sorular geliyor sürekli ama cevapları gelmiyor. ne yapmalıyım sizce?

  6. 13:51 de atı açıp şah çektiğinde neden kaleye gidiyorsun vezir düşmüyor mu at kafası sikerim yoruuyacagin videoyu senin aptal herif at açılıp kale şah diyor sen atı kaleyi almaya gideceğine vezir catalina bak birde kalmış millete satranç yorumluyor

  7. 11:30 Vc4 gelirsek siyah vezir f7'ye bakıyor oradan beyaz vezir de şah çekiyordu vezirleri kırışırlar şah biraz daha güvende olurdu

  8. Isakov çok daha zeki, kaç hamle sonrasını görüp masadan erken kalkmasını biliyor. 🙂

  9. Saçma olduğu söylenen bilgisayar hamlelerinin siyahı zafere götürdüğü varyasyonlar mevcut.

  10. Üstadım Boris Spassky oyunu analiz etseniz. Örneğin Tal ile yaptıkları maçlardan biri olabilir

  11. İzlediğim en iyi videolar size ait hocam emeğinize sağlık.. Tüm durumları farklı bakış ve pozisyon oluşumlarını çok basit ve anlaşılır şekilde anlatıyorsunuz hiçbir detayı atlamadan insanın kafasında acaba şöyle olsa ne olurdu ya izin vermeden.. O yüzden, tartısmasız siz favorimsiniz tesekkürler 🙂

  12. 6:36 abi bu nasil profesyonel oyuncuymus lan cok basit at d5 yapacaksin fil c5 kiracaksin beyazin kotu piyon yapisi olacak, rok atacaksin sonra beyaz fil kale ati koruyacaksin. Oyun sonuna oyna tempolu yenileceksen oyle yenil. Veziri oraya koymak ne lan? Tuvalet arasi alip da rusvet falan mi aldi bu adam..?

Write A Comment