Mastodon
@Columbus Blue Jackets

Kňažko exkluzívne po debute v NHL: O 20 rokov sa nikto nebude pýtať, za akých okolností to bolo



COLUMBUS/BRATISLAVA (SZĽH) – Rok a trištvrte po podpise zmluvy v NHL sa Samuel Kňažko dočkal debutu v najlepšej hokejovej lige vo svete. V drese Columbusu nastúpil v noci na piatok proti Pittsburghu s legendárnymi útočnými esami Sidneymu Crosbymu s Jevgenijom Malkinom. Prvý profiligový štart 20-ročného rodáka z Trenčína trval 9:35 min. Samuel Kňažko si v ňom pripísal plusový bod.

Kňažka si Blue Jackets vybrali v netypickom covidovom drafte, ktorý sa namiesto tradičného letného termínu konal až v októbri 2020 bez fyzickej účasti draftovaných hráčov v USA pre viaceré cestovné obmedzenia. Zo Samuela Kňažka urobil Columbus slovenskú draftovú jednotku. Siahol po ňom v 3. kole z celkového 78. miesta. O trištvrte roka neskôr podpísal šikovný obranca s „modrokabátnikmi“ nováčikovský kontrakt a v apríli 2023 zaznamenal debut v NHL. Columbus ho povolal z farmy v AHL spolu s ďalšími tromi hráčmi a všetkým dožičil prvý profiligový štart v situácii, keď mu konferenčnej i divíznej tabuľke dlhodobo patrí nepostupová pozícia do play-off. Blue Jackets zdolali Pittsburgh 3:2 po predĺžení.
„Prvá tretina bola trošku nervóznejšia, ale postupom času sme sa dostali do tempa, zvykli sme si na hokej NHL a bolo to čím ďalej, tým lepšie. Uvidíme, aké to bude zajtra v ďalšom dueli,“ zhodnotil v exkluzívnom videorozhovore pre hockeyslovakia.sk Samuel Kňažko s naznačením, že po premiére by mal hneď absolvovať aj druhý štart v NHL. Columbus čaká posledný súboj v základnej časti tejto sezóny proti Buffalu.

2 Comments

Write A Comment