Mastodon
@Arizona Coyotes

MS 2023: Hlasy po zápas s Kanadou 1:2 sn – brankár S. Hlavaj a asistent trénera P. Frühauf



RIGA – Slovenskí hokejisti podľahli vo svojom treťom zápase v B-skupine MS Kanade 1:2 po predĺžení a samostatných nájazdoch. Zápas v Rige rozhodol v ôsmej sérii rozstrelu Jack Quinn.

Vydarený debut na šampionáte má za sebou brankár Samuel Hlavaj, ktorý počas riadneho hracieho času a predĺženia zlikvidoval až 43 striel súpera. Slovenský tím ustál dve oslabenia o dvoch hráčov ako aj päťminútovú presilovku Kanady po tom, ako v 37. minúte dostal Libor Hudáček trest do konca zápasu za vrazenie protihráča na mantinel. Jediný gól SR v riadnom hracom čase strelil v 17. minúte v presilovke Peter Cehlárik. Ten po zásahu pukom vynechal tretiu tretinu i predĺženie, v rozstrele dostal od trénerov šancu, ale pri jeho pokuse mu puk ušiel z hokejky.

Slováci majú po troch zápasoch štyri body a patrí im priebežne 4. miesto v tabuľke. Na svoj štvrtý duel v skupine nastúpia vo štvrtok o 19.20 SELČ proti Švajčiarsku, Kanadu čaká v stredu o 19.20 zápas s Kazachstanom.

B-skupina:

Slovensko – Kanada 1:2 po predĺžení a samostatných nájazdoch (1:1, 0:0, 0:0 – 0:0, 0:1)

Góly: 17. Cehlárik (Hrivík, Hudáček) – 8. Neighbours (McBain), rozhodujúci nájazd Quinn. Rozhodovali: Hribik (ČR), Schrader (Nem.) – Kroyer (Dán.), Niittylä (Fín.), vylúčení: 8:9 na 2 min., navyše: Hudáček (SR) 5 min.+DKZ za vrazenie na mantinel, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 4640 divákov.

11 Comments

  1. Nechýbalo veľa. Zaslúžili sme si víťazstvo. Nevadí aspoň ten 1 bod je doma.

  2. Samuela nosiť na rukách deň a noc, deň a noc. Toľko ľudí pri prípravných zápasoch nadávalo, akých brankárov máme a aha aké úžasné výkony predvádzajú 👏👏. Aj Stano Škorvánek! Neuveriteľné!! Chalani hrajú krásny hokej. Škoda oslabení, ktoré im zbytočne berú sily. Zato pri oslabeniach bránili ako o život 🔥. Kanaďania museli byť z nich dnes v šoku. Za mňa sú naši chlapci jednoznačne víťazi!

  3. Slovensko má troch skvelých brankárov to len ukazuje že slovenská liga je na úrovni takýchto troch silných brankárov sme už roky nemali

  4. Super chlapci…dlho sme nemali takich brankarov…skoda aspon tich 2 bodov 🎉🎉🎉😊

  5. Kludne sme ich mohli rozjebat. Nevadi. Zas sme mali len smolu… inac sme hrali po pici jedine SLOVENSKO

Write A Comment