Mastodon
@Carolina Hurricanes

Julius Honka Pelicansiin



Puolustaja Julius Honka liittyy Pelicansin vahvuuteen lainasopimuksella. TIEDOTE: https://pelicans.fi/fi-fi/article/uutinen/julius-honka-pelicans-paitaan/4434/

Pelataan Lahelle.

8 Comments

  1. VOITTEKO SAATANA VAIHTAA JO JOUKKUEEN NIMEN???

    Lahtelaisen jääkiekkoseuran nimi on muuttunut useaan otteeseen. On ollut esimerkiksi Lahden Reipas, Kiekkoreipas ja Hockey-Reipas. Vasta vuodesta 1996 lahtelaisen jääkiekon lippulaiva on tunnettu nimellä Pelicans.

    Pelicansin entinen toiminnanjohtaja Hannu Kuisma on katsonut läheltä seuran vaiheita ja nimenmuutoksia.

    – 90-luvulla totesimme, että reippaita oli liikaa. Siitä se lähti.

    Vuosikymmenen puolivälissä seurajohto järjesti Lahden muotoiluinstituutille kilpailun, jossa uutta nimeä etsittiin. Opiskelijoiden ehdotuksia olivat esimerkiksi hornetsit ja alligaattorit.

    – Ammattilaisten mielestä Pelicans toimi parhaiten. Vaikka nimi on amerikkalaishenkinen, sanan neljä ensimmäistä kirjainta kuvaavat lajia eli peliä.

    Vuoden 1996 sarjakauden avauksesta lähtien lahtelaisjoukkue on ollut nimeltään Pelicans.

    Kotoisat pelikaanit

    Nykyinen nimi on säilynyt toistakymmentä vuotta. Joukkueen brändiä ja ulkoista olemusta on kuitenkin vuosien varrella kehitetty ja nykyaikaistettu. Esimerkiksi alkuperäiset tunnusvärit keltainen ja vihreä ovat vaihtuneet sinivoittoiseen.

    Hannu Kuisma ei halua arvioida sitä, antaisiko seuralle nyt vieraskielisen vai suomalaisen nimen, jos nimeä pitäisi muuttaa.

    – Vaikea sanoa. Olen tyytyväinen nykyiseen nimeen. Aikoinaan seurojen nimissä oli paljon petoja, mutta me halusimme lapsiystävällisemmän ja lempeämmän vaihtoehdon, vaikka laji on kovanpuoleinen.

    Vaikka seuran ja joukkueen virallinen nimi on englanninsointuinen Pelicans, nimi vääntyy fanien suussa moneksi. Usein puhutaan kotoisasti pelikaaneista. Kuisman korvaan väännöskin kuulostaa hyvältä.

    – Ei sekään huono ole. Rakkaalla lapsella on aina monta nimeä.

    Lähteet: YLE LAHTI

  2. Awesome content!! About to check some of your other uploads! By the way, go and search for smzeus . c o m. It will help you promote your videos.

Write A Comment