Mastodon
@Vegas Golden Knights

DK Burger Jiri 16 01 2015



Jednání hráče Jiřího Burgera v utkání Vítkovice – Mladá Boleslav, které bylo předsedou Disciplinární komise ELH řešeno na základě podnětu Komise rozhodčích ČSLH, přičemž v utkání nebyl hráči Jiránkovi rozhodčími René Hradilem a Romanem Mrkvou uložen žádný trest.
Předseda Disciplinární komise ELH po provedení dokazování videozáznamem předmětné
situace dospěl k závěru, že Jiří Burger si snažil po odehrání kotouče vytvořit pozici pro případnou přihrávku za pomoci zrychlení do prostoru za brankou hostujícího družstva BK Mladá Boleslav. V této snaze mu zabránil protihráč Michal Bárta nedovoleným zákrokem holí, v rozhodující moment, po kterém Burger upadl na ledovou plochu, pak zřetelným zatažením za levou Burgerovu nohu.
Burger po tomto zákroku protihráče prudce trhl svým tělem, čímž dle názoru předsedy
Disciplinární komise mohl chtít zvýraznit následky zákroku protihráče a ovlivnit tak úsudek rozhodčích. Zároveň ovšem předseda Disciplinární komise ELH vyloučil možnost, že by Burger mohl zákrok ze strany protihráče Bárty ustát bez pádu na ledovou plochu, a to s ohledem na možné zranění, které by mu hrozilo, pokud by v dané situace neuvolnil obě nohy.
Na základě těchto skutečností předseda Disciplinární komise ELH usoudil, že se Burger svým jednáním dopustil disciplinárního přestupku Nafilmovaný pád nebo přehrávání dle čl. 138 Pravidel ledního hokeje. Hráči Jiřímu Burgerovi se rozhodnutím předsedy Disciplinární komise ELH ukládá napomenutí, a to zejména s přihlédnutím ke skutečnosti, že protihráč Bárta se v projednávané situaci dopustil takového nedovoleného zákroku, který Burger dle závěru předsedy Disciplinární komise ELH nemohl ustát. (zdroj videa: BPA Sport Marketing)

Write A Comment