Mastodon
@Buffalo Sabres

#HokejDoma: Trénuj jako hráči NHL – PŘÍPRAVA DAVIDA PASTRŇÁKA



#HokejDoma: Trénuj jako hráči NHL – XVII. díl: PŘÍPRAVA DAVIDA PASTRŇÁKA: V sedmnáctém, předprázdninovém vydání série videí s hráči NHL vám ukážeme, jak trénuje mimo led náš nejlepší hokejista a současně nejlepší střelec NHL David Pastrňák. Jeho přístup k tréninku, hře, soutěživost a zápal do všeho, co dělá, je velice inspirativní. Video obsahuje cvičení s tenisovými míčky na mobilitu, zahřátí, rychlost, dynamiku a reakci, které je určeno pro všechny věkové kategorie. Posilování s těžkou váhou je naopak určeno pouze pro vyspělé a fyzicky připravené sportovce. Nicméně i tento cvik je vhodné zařadit do přípravy mladších hokejistů jako průpravu s velmi lehkými váhami, jako je dřevěná tyč.

Další pokyny ke cvičením ➡️ https://www.ceskyhokej.cz/clanky/hokejdoma-trenuj-jako-hraci-nhl-priprava-davida-pastrnaka

Ukažte, jak trénujete doma i vy! Nahrajte video na sociální sítě a v popisku použijte hashtag #HokejDoma.

21 Comments

  1. Bylo by fajn doplnit že "deadlift" je v tomto videu prováděný na trap baru, není to tedy klasický deadlift ale varianta při které se více než záda zapojují nohy, což ale u hokeje je samozřejmě potřebnější.

  2. V kontextu pochvaly Martina Stloukala, za buranské vystoupení u mládeže v Brne, to vypadá absurdně. Pokrytectví nebere konce, nejlepší borec vám sam řekne, že tvrde makat začal až v 16, do té doby se tím hlavně bavil, ale svaz chválí hlupáka, který chce fyzickou bolest uzdravit v posilovně, po kilu tvarohu. 😀 Ať si pánové srovnají myšlenky. Jinak k Pastovi…je to nás druhý držitel Maurice Richard Trophy, možná si hokejová obec plně neuvědomuje, jak velký to je úspěch. Palec hore.

  3. Pastrnák je prostě nejvíc pohodovej člověk jsem rád že je na takoví úrovni jako je 🙂 super rozhovor díky!

  4. Kôli hráčom ako je Pasta občas lutujem že sa československo rozdelilo. 😀

  5. 1 kondici neziskas v posilovně
    2 kondici získáš jenom bruslením
    3 důležitý jsou technický dovednosti
    takže pokud neumíš bruslit střílet tak ti posilovna je k ničemu,,

    Nejdůležitější věci v hokeji jsou ty technické,,

    To je jak kdyby fotbalista chodil do posilovny a když neumí kopnout do míče tak k čemu mu to je,,

    Taky u fotbalistů je nejdůležitější kopání do míče přihrávky hlavičky atd,,
    Žádná posilovna,,
    Kondici získáš při fotbale běháním ne zvedání činek,,

  6. Budu se opakovat. Pokud je dite zapalene do hokeje ci jineho sportu, tak to muze dotahnout daleko i se starou vystroji. Nejvic dulezite je, aby se tim dite bavilo a melo radost ze hry samotne a to bych jim urcite minimalne do 15 let nebral. Takticke a silove veci se trenuji az potom. Nejvetsi problem u nasi mladeze je rozhodne fakt, ze je to vetsinou chyba rodicu. Za 1) jsou rodice az prilis ambiciozni a na dite vyvijeji tlak, ackoli by dite ten hokej vubec chtelo hrat. Vysledek je pak vzdy stejny, kdy kluk konci s hokejem kolem 15 az 17 veku.
    Za 2) chudsi rodice maji predsudky, ze hokej je prilis drahy a ikdyz dite hokej miluje a chtelo by hrat, tak jej na zimak rodic nevezme a do klubu neprihlasi.
    Za 3) deti velmi socialne slabych rodicu jsou uplne mimo, jelikoz rodice si casto nevi rady samy se sebou
    Z toho vseho vychazi, ze u hokeje momentalne nemame silnou konkurenci mezi detma a tudiz se nemuze jedinec zlepsovat na vyssi uroven.
    Skutecnych kluku, kteri to chteji opravdu nekak dotahnout neni malo v České republice, ale malo jich ten sport dela z ruznych duvodu.

    Vzkaz pro vsechny: jdete za svym snem, neposlouchejte okoli, ze to nejde atd. Potrebujeme vic takovych Pastrnaku. Motivace nemuzou byt penize, ale byt nejlepsi. A kdyz se to podari, za odmenu budou i ty penize.

  7. Chudák Pastrňák nemá to lehké v životě ani v NHL když mu zemřel ani né týdenní syn 😨😔

Write A Comment