Mastodon
@New York Rangers

Slutskedet av SHL-matchen mellan Frölunda HC och Färjestad BK (6-4)!

SHL-matchen mellan Frölunda HC och Färjestad BK slutade 6-4 till hemmalaget inför 11 854 åskådare på Scandinavium.

Frölunda inledde bäst, men trots det var det Färjestad som tog ledningen. Hädanefter tog dock Frölunda över matchen ännu mer vilket gav utdelning.

Innan första perioden var över hade Frölunda gått upp i en 3-1-ledning. Detta efter mål av Ryan Lasch (x2) och Theodor Niederbach.

Den andra perioden började på samma sätt. FBK gjorde öppningsmålet, men sedan vände FHC snabbt på steken igen och gick in i pausvila inför sista perioden med en 5-2 ledning. Frölundas målskyttar skrevs till ännu en gång; Theodor Niederbach, samt Elmer Söderblom.

I den tredje perioden var det mållöst ända fram tills hälften av slutakten var spelad. Michael Lindqvist gjorde mål och sedan kom även den andra reduceringen, då från Per Åslund. Det räckte däremot inte och Frölunda kunde punktera matchen genom ett mål i tom kasse av Johan Sundström.