Mastodon
@Columbus Blue Jackets

SRA: Generálny manažér M. Šatan o príchode štvorice hráčov



BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenskú hokejovú reprezentáciu v príprave na majstrovstvá sveta posilní duo hráčov zo zámoria – obranca Samuel Kňažko a útočník Pavol Regenda. Z českej extraligy sa k tímu pripoja obrancovia Patrik Koch a Mário Grman. Potvrdil to generálny manažér národného tímu Miroslav Šatan po dvojzápase s Českom.

Pavol Regenda má za sebou prvú sezónu v zámorí. Po podpise zmluvy s Anaheimom debutoval v drese Ducks už v úvode ročníka 2022/23. Napokon odohral v prvom tíme 14 duelov, v ktorých strelil gól a na dva prihral. Ďalších 50 štartov pridal v AHL za San Diego Gulls s bilanciou 13 gólov, 12 asistencií. Samuel Kňažko debutoval v NHL len koncom minulého týždňa. Vedenie Columbusu mu v situácii, keď bolo zrejmé, že Blue Jackets nepostúpia do play-off, dožičili prvé dva profiligové štarty. V prvom odohral 9 a pol minúty, v druhom vyše 22. V AHL v drese Clevelandu pridal 50 duelov s bilanciou 1+20. 

Tím sa rozrastie aj o dvojicu hokejistov, ktorí vypadli v semifinále play off českej extraligy. Z klubu Vítkovice Ridera posilnia reprezentáciu obranné stálice Patrik Koch a Mário Grman. Mená hráčov, ktorí po dvojzápase s Českom (1:5 a 2:3 sn) opustia tím, budú známe neskôr po rozhodnutí trénerského štábu.

10 Comments

  1. Prvy rok majstrovstva pozerať nebudem a to len preto, že vylučili Slovakov, ktori hraju v KHL, TOTO MOŽU UROBIŤ LEN ZADKOLEZCI ZAPADU. Su to predsa Slovaci a nie RF hokejisti.A nebudem jedina, toto ich rozhodnutie rozum neberie, fuj. Politika do športu nepatri.

  2. no s Fehervárym a Ružičkom to asi dobre nevyzerá, keď ešte stále váhajú a aj Šatan podľa gestikulácie asi tomu moc neverí. Keby chceli tak silou mocou prísť tak už sú dávno tu. Obávam sa, že tam je to pasé. Feherváryho chápem, nemá zmluvu a mal nejaké zranenie, ale čo sa týka Ružičku, tak to nechápem vôbec, ak odmietne. Zmluvu nabudúci rok má , je zdravý a nemá byť z čoho unavený, keď odohral iba polovicu sezóny . Ale tak je to každého vec, netreba nikoho nútiť, treba hrať s tými, čo majú chuť aj, keď to budú hráči so slabšou kvalitou..

  3. Hlavne ste sa nemali posrať a manifestačne pridať k americkým čurákom, čo si svojsky riešia komplexy z Ruska.

Write A Comment