Mastodon
@Boston Bruins

Zachu bych už do reprezentace nezval, říká Jandač. Nám ani nebral telefony



„Pavel z osobních důvodů nebude. Mluvil jsem s ním, ale nechám na vás, abyste se ho zeptali na detaily,“ oznámil před startem šampionátu manažer české hokejové reprezentace Martin Havlát. Útočník Bostonu Pavel Zacha totiž opět odmítl pozvánku na světový šampionát, a tak v kolonce jeho startů za seniorskou reprezentaci nadále svítí nula. „Ode mě by pozvánku už nikdy nedostal,“ řekl v iSport.cz studiu ex-reprezentační kouč Josef Jandač.

26 Comments

  1. Zacha je bohužel skvělý hráč možná proto mě tak štve že odmítá repre. Řekněme že v dnešní době je u nás takový hráč těžko nahraditelný. Slyšel jsem něco že se požádal on a jeho papínek se svazem ale jak říkám je to jeho blbost a pro nás velká škoda. Ale asi lepší ho už opravdu nezvat. Příležitostí dostal dost.

  2. Je to jeho rozhodnutí a ať si žije svůj NHL život… nestojí o to a souhlasím s panem Jandačem že už by pozvánku dostat neměl, být to SP nebo OH tak by přijel jelikož je to za oceánem sledováný ale doufám že už to bude bez Zachy…. Přislíbena účast byla jen na oko jelikož nikdo nečekal, že Boston skončí v 1.kole…podle mě časem zjistí že si pod sebou podřezal větev protože na OH chce hrát každý malý kluk

  3. No nechci být za kazi*uka, ale třeba já se ani moc nedivím. Zacha starší býval hodně ve sporu se svazem, to se muselo chtě nechtě přenést, takže té hrdosti na vlast moc nebude.
    zároveň si pamatuji ty kupy hnoje od českých gaučových odborníků, kolik hnoje museli snést. I kdyby to bylo oprávněně tak se asi Zachovi nechce reprezentovat tyto lidi, byť tím ochudí ty, kteří mu fandili nebo ty kteří se neprojevovali. Bohužel, ale jak říkám, nedivím se.

  4. Já nevím co to řešíte, v zámoří je běžné že automaticky ty nejlepší hvězdy neberou, nebo neoslovují, pojištění takových hráčů je totiž příliš velké, nehledě na to že tam jsou tlaky ze strany klubu, lékařů které jsou dostatečné proto že svaz nemá zájem takového hráče získat. Pokud tedy vyloženě on sám nechce hrát a i to se řeší spíše skrze agenta. V Zachově případě je tu bezesporu špatná krev mezi svazem a jeho rodinou, což podle mě není nic nenormálního. Je běžné že řada hráčů upřednostnuje karieru před reprezentací a dává pro ně smysl si spíše odpočinout od hokeje, než riskovat na druhořadém MS. My to možná tak nebereme, ale v světovém vidění MS hokeji je opravdu druhořadá akce, která je daleko za velkými sportovními světovými akcemi v jiným sportech, od atletiky, po házenou, volejbal nebo basketbal a to nemluvím ani o fotbale. Všechny tyto akce mají větší mezinárodní dopad než hokejové MS které ztrácí na atraktivitě už jen tím že se pořadatelství cyklicky opakuje. Přijde mi absurdní že potřetí turnaj je ve Finsku nebo Lotyšsku. I toto hráče odradí a rozhodnou se odřeknout, protože i lokalita bezesporu hraje roli.
    V případě Zachy hrají roli i určité zákulisní zájmy o kterých se nemluví a zároveň jsou podstatné pro hráče, agenta, příbuzenstvo Zachy, na kterých by mohl tratit. Reprezentace pro hráče se nebere zcela zdarma aktivitu ze strany hráče, možná dostávají nějaké odměny, ale ty nejsou nic extra. Ve skutečnosti za to že reprezentuje danou zemi více profituje svaz, ať už z reklamy, prezentace skrze rozhovorů v televizi, focení atd, reklamní aktivity pro sponzory atd. A tohle může být důvod proč se Zachovi do tohoto zrovna nechce. V podstatě by se podřídil něčemu vůči čemu roky takto Zachova rodina bojovala. Do určité míry se to neliší tolik od bojů mezi sportovním svazem a sportovci, ať už to byla Ledecká, nebo rychlobruslaři, či kdokoliv jiný. Četl jsem mnohé rozhovory že představa veřejnosti že trenér nebo manažer přímo zavolá hráči a ten mu řekne jestli jede nebo ne, je hodně zjednodušená a funguje opravdu jen u větších hráčů. Ve skutečnosti u většiny komunikace jde skrze agenta, který vyjednává podmínky za jakých může či nemůže přijet. Pokud ty podmínky nejsou akceptovatelné pak se věřím že hráč najednou začne být zraněný či nutně potřebný u porodu…byť většinou by to není výmluva, ale zároveň nepochybuji že skrze nominace existuje určité tvrdé zákulisní jednání které my jako diváci nevidíme.

  5. Na druhou stranu si myslim že ho zas taková škoda neni.. 1# Takovej charakter by akorat rozestrával kabinu 2# Zacha vedle sebe potřebuje někoho jako je Pasta, Krejčí. Takhle by se musel stát lídrem formace on.. bohužel jelikož si bez fotra nevytře ani prd*l tak tohle v sobě nikdy mít nejspíš nebude..

  6. No to víš že jo, Zacha se už několikrat vyjadril proc a konkretne ty jsi s nim v juniorech dost vym*daval.. vůbec se mu nedivim že se soustredi na skutecnou karieru a tenhle třetiřadý turnaj nechava jinym

  7. souhlasím, Zachu bych nikdy nezval………. není to srdcem čech a nikdy nebude…….. ale v roce 2024 určitě bude chtít hrát v Praze………… = nebrat

  8. Když si vybavuju hejty, co Zacha (a jeho otec) dostával(i) v minulosti, trochu tu jeho neochotu chápu. Nicméně trenér Jandač má pravdu: lze odmítnout i slušnou formou. Zacha si tím škodí sám.

  9. souhlasim, Zachu už nikdy neoslovovat. je to šmejd naočkovany svym fotrem že repre nikdy. frajer namyšlenej. nemam Zachu rád. Už nikdy nezminovat jeho. NIKDY. Jedinný o co mě zájem, tak zásadně nehrat v česku a jít co nejdív za penězma do NHL, na ostatni kašle. idiot

  10. kdo by na takovou saskarnu jezdil ja se mu nedivim radsi bych si uzival volno po sezone nez jet na poutak kterej nikoho ve svete vubec nezajima a jeste k tomu je to nevdecny jak prase kdyz jako tradicne vyhorime tak to nejvic schytaji ty nejvetsi jmena a jako hrac z nhl je prvni na rane …. kanada jezdi s hraci co hraji prvniho centra a v zakladni casti nhl udelaji 15-20 bodu max protoze nikdo jiny by na tohle radoby mistrovstvi sveta nejel ….

  11. Je mi osobně líto toho, že generace Jágra, Haška, Patery, Plekance, Pavelce, Vokouna nebo Eliáše měla na repre jiný pohled než dnešní Čechoameričani co hrají NHL a to ještě průměrně.

  12. Nesoudím, nikdy nevíte, co za tim je.. Může tam být něco z dob, kdy byl Zacha v CZ. Svaz se třeba nějak zachoval, cokoliv.

  13. Sami si za to můžete. Dlouhou dobu jste ho ignoriovali a radši jste tam stále cpali Zohorny a jim podobné. Jandač přestaň lhát!

  14. K Zachovi mam vcelku neutralni postoj , Kamavedu povazuju i diky dokumentu o tom slovenskym klucinovi za neco jako cviceni hitlerjungen ve 21 stoleti :), nicmene tohle ublizenecke reseni pres media ze strany Jandace je ubohost, notabene kdyz tam druha strana neni a nemuze se vyjadrit.

  15. Ať nejezdí a hlavně už ho nezvat. Nároďák je top pro každýho normální kluka a to ani jeden Zach není. Je mi to úplně volný. Mrzí mě, že nemohli Krejčí s Pastou, protože zvlášť ten druhej je super kluk.

  16. Hlavne ze nevzali Pepka z Lodenic toby dopadlo nebo nejvetsiho ubozaka Pesana🤮

  17. Já se mu ani nedivím a to už nemluvím o tom že hráči co hrajou v Rusku tak mají zakázáno reprezentovat

  18. Je to jednoduchy, at mu svaz posle za kazdy zapas tolik, kolik mu to vychazi na ten jeho 5 mega za sezonu, tedy zhruba 60 000$, respektive zhruba 30 000$ cisteho a urcite by prijel! Samozrejme by to zustalo za zavrenymi dvermi, je to prece cest reprezentovat🤑🤑🤮🤮. Ten jeho fotr je vynikajici poctar

  19. Jen doufám, že už pan Jandač nebude nikdy trénovat naší repre. A tahle debata je dost velký kdyby. Jestli si to Zacha někdy pustí, tak se na repre vysere tuplem.

  20. Bohuzel tech top hracu mame v nhl uz malo presto ti vsichni co tam hraji tak by kazdy z nich pomohl o urovni a sledovanosti MS a NHL je temer hloupost se bavit srovnava se kocka domaci a tygr😂 jen nazorny priklad hokejovy tym Sunrise mesto ma kolem 80000 obyvatel a na kazdy zapas tam prijde 20000 divaku v evrope neni ani jeden mozny priklad k porovnani pro ty co chteji neco prirovnavat a hodnotit

Write A Comment